Microclaudia, la vacuna contra els ‘malwares’

Redacció

Microclaudia pot ser la vacuna contra els virus informàtics
Microclaudia pot ser la vacuna contra els virus informàtics | CC0

El Centre Criptològic Nacional (CCN-CERT) i l’empresa de ciberseguretat S2 Grup han desenvolupat una solució que treballa en els equips informàtics com si fos una vacuna contra els malwares. Microclauda, com l’han anomenat, s’executa en el sistema i evita que un virus intenti infectar-lo, alhora que treballa en paral·lel a qualsevol altre sistema de protecció instal·lat per l’usuari.

L’eina opera com a mètode de prevenció, ja que s’anticipa a l’entrada d’un agent agressor i fa creure al programari maliciós que l’equip ja està infectat. L’experiència de les dues organitzacions en matèria de ciberseguretat ha permès dissenyar una solució que actua efectivament davant els diversos sistemes de malware que actualment circulen per la xarxa.

El soci i director de S2 Grup, Miguel A. Juan, ha aprofitat el context de pandèmia per comparar la proposta tecnològica amb les solucions sanitàries: “Podem veure’l comun antiretroviral que evita que el virus ja en execució es propagui”. També ha destacat que suposa un “avanç en les accions per aturar els danys de la ciberdelinqüència”.