Arriba una nova edició de l’SmartCatalonia Challenge

El concurs premia la innovació tecnològica en l’entorn rural

Categories:

Redacció

La nova edició planteja quatre reptes diferents
La nova edició planteja quatre reptes diferents | SmartCat

El concurs SmartCatalonia Challenge ha arrencat avui amb la presentació del quatre reptes. La competició se centra a promoure la innovació tecnològica amb l'objectiu de trobar solucions TIC que beneficiïn l'entorn rural, centrant-se en la seva protecció i en el patrimoni natural. L'edició d'enguany s'enfoca en crear projectes mitjançant la intel·ligència artificial, drons i l'internet de les coses que ajudin a transformar la gestió que se'n fa dels espais, millorant-la i fent-la més eficient.

Reptes

El concurs planteja quatre reptes de diferents categories. El primer de tots s'enfoca a la millora del seguiment de la fauna salvatge. L'objectiu és presentar un projecte que faciliti el monitoratge d'animals en perill d'extinció, a la vegada que l'obtenció de dades. Es busca doncs, una solució que permeti dotar d'una llarga durabilitat els sistemes tecnològics emprats per aquest fi.

El segon és sobre sistemes automatitzats de foragitament de depredadors per a la ramaderia extensiva. La premissa és aconseguir desenvolupar una proposta que garanteixi la seguretat dels animals, protegint-los de possibles depredadors, alhora que manté estable la biodiversitat de l'entorn.

El tercer repte tracta sobre el control d'accessos a espais naturals. L'objectiu és millorar la gestió i el control que se'n fa d'aquestes zones per poder protegir-les. 

Per últim, el quart repte planteja la utilització de drons o altres tecnologies per al control i captura d'ungulats. La intenció és observar i seguir les poblacions d'animals que fan malbé els camps de conreu.

Termini

Les inscripcions pel concurs ja estan obertes i l'últim dia per enviar les propostes és el 31 de maig de 2021. Després, un jurat especialitzat farà una tria i la final tindrà lloc a mitjans del mes de juny.