T-Systems gestionarà el centre de dades de l’Ajuntament de Barcelona

El nou acord contempla la migració de la informació cap al núvol híbrid i, per primer cop, que el consistori sigui el propietari del servidor

Categories:

Redacció

T-Systems proveirà de tecnologia i serveis professionals l'Ajuntament de Barcelona
T-Systems proveirà de tecnologia i serveis professionals l'Ajuntament de Barcelona | T-Systems

T-Systems serà l’empresa encarregada de gestionar el centre de dades de l’Ajuntament de Barcelona. El contracte, amb un valor de 9,9 milions d’euros i una durada de tres anys, converteix la companyia en el proveïdor d’infraestructures TIC i serveis professionals. Fins ara, el consistori havia emmagatzemat la informació en servidors de tercers, mentre que amb el nou acord serà el propietari de l’espai.

La proposta de la companyia tecnològica és treballar amb dos centres de dades diferenciats i un model de redundància per garantir la continuïtat del servei, la seguretat de la informació i l’eficiència del sistema amb una evolució amb el núvol híbrid.

Tal com apunten en un comunicat, l’Institut Municipal d’Informàtica preveu una “reducció de costos operatius i eficiència energètica; més qualitat, fiabilitat, control i reducció dels riscos operacionals; més agilitat per al despegament d’infraestructura millorant l’experiència d’usuari i permetent desplegaments ràpids i consistents; i capacitat d’estendre o hibridar per escalar al núvol públic de forma senzilla”.

Etiquetes