Lucasfilm Games anuncia el nou videojoc de Star Wars

El projecte posa fi a l’exclusivitat d’EA i compta amb la col·laboració d’Ubisoft Massive Entertainment

Categories:

Redacció

Lucasfilm Games i Ubisoft Massive s'uneixen per crear el nou videojoc de Star Wars
Lucasfilm Games i Ubisoft Massive s'uneixen per crear el nou videojoc de Star Wars | EA

Lucasfilm Games ha anunciat la creació d'un nou videojoc de Star Wars. El projecte es desenvoluparà conjuntament amb Ubisoft Massive Entertainment, finalitzant així l'acord d'exclusivitat que EA tenia sobre la franquícia des de 2012, quan Disney va comprar LucasFilm.

El videojoc encara es troba en una fase molt inicial, de manera que no es coneix ni el títol, ni la història, ni els personatges jugables. El que sí que sabem és que Julian Gerighty, responsable de The Divison 2 The Crew, serà el director creatiu del projecte. A més, també s'ha anunciat que el motor gràfic que s'utilitzarà serà el Snowdrop, propietat d'Ubisoft.

Un altre aspecte rellevant que s'ha donat a conèixer és que la nova producció serà de món obert. Això implica que els jugadors tindran total llibertat de moviments i interacció dins de la història. En l'univers Star Wars ja trobem un antecedent d'aquest tipus en Jedi: Fallen Order, tot i que aquest tenia algunes limitacions. Així doncs, el nou projecte aposta per ser el que més llibertat virtual ofereix als seus aficionats.

Exclusivitat d'EA

La relació d'exclusivitat entre EA i la franquícia Star Wars va començar en l'any 2012, quan Disney va comprar LucasFilm. Des de llavors, han estat els únics encarregats de donar vida a tots els videojocs de l'univers galàctic.

Aquesta unió va tenir alts i baixos, ja que EA semblava no trobar la clau de l'èxit. Si bé el videojoc Jedi: Fallen Order va tenir una acceptació molt bona per part de la crítica, altres entregues com Star Wars: Battlefront o Star Wars: Battlefront II no van tenir la mateixa sort.

La pèrdua d'aquesta llicència no implica que EA no pugui seguir fent videojocs de la Guerra de les Galàxies en un futur, però des de Disney, aposten per diversificar els creadors i desenvolupadors amb els quals treballen. Segons ha afirmat el vicepresident sènior de Jocs Globals i Experiències Interactives de Disney, Sean Shoptaw, "EA ha estat i continuarà sent un company estratègic i important per nosaltres ara i en un futur" però assenyala que "sentim que hi ha espai per altres".