Ecoembes i Minsait porten el ‘blockchain’ al reciclatge

CircularChain ofereix informació detallada i veraç sobre el funcionament del sistema de reciclatge de residus

Categories:

Redacció

Ecoembes i Minsait impulsen una xarxa de 'blockchain' per donar transparència a les transaccions de reciclatge
Ecoembes i Minsait impulsen una xarxa de 'blockchain' per donar transparència a les transaccions de reciclatge | Ecoembes

Ecoembes i Minsait han creat una xarxa basada en blockchain per impulsar l'economia circular. CircularChain pretén oferir informació detallada i veraç del funcionament del sistema de reciclatge per incentivar la partipació d’empreses i ciutadania en el procés, així com reduir-ne els costos. La tecnologia emprada facilitarà processos com l'entrega de materials i envasos i l'automatització dels pagaments.

També es podrà comprovar que les corporacions compleixen les seves obligacions gràcies al sistema obert de la cadena de blocs, generant d'aquesta forma sistemes de control mediambientals. Això ajudarà a gestionar un ecosistema sostenible i transparent gràcies a la innovació tecnològica i la recollida de dades.

A més, el projecte no suposa costos de desenvolupament ni de manteniment d'infraestructures, ja que la cadena de blocs no compta amb un espai físic des d'on fer les operacions.

Seguiment en temps real

El projecte està en fase de creixement, però ja està sent posat a prova en diverses plantes de selecció de residus d'arreu d'Espanya. S'està portant a terme el seguiment d'un cas complet de traçabilitat dins del procés real de retirada de material de les plantes. El que fa és emmagatzemar les dades més rellevants del trasllat i recopilar informació sobre les instal·lacions per on passa.

La cadena de blocs inclou el registre dels centenars de transaccions que es fan cada dia relacionats amb la retirada de material en més de 90 plantes de selecció i el trasllat a més de 70 recicladors d'Espanya.