Barcelona ofereix assessorament digital a les famílies amb infants i joves en edat escolar

El projecte FADes pretén resoldre els dubtes que genera la connexió en línia amb els centres educatius

Categories:

ACN

L'Ajuntament de Barcelona donarà suport en la digitalització de l'educació
L'Ajuntament de Barcelona donarà suport en la digitalització de l'educació | CC0

L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa un servei d'assessorament digital per a famílies amb infants i joves en edat escolar. El projecte, que porta per nom FADes (Famílies Assessorades Digitalment), pretén resoldre els dubtes que genera la connexió en línia amb els centres educatius i ajudar a utilitzar eines d'aprenentatge que s'utilitzen a classe com el Google Suite o el Moodle.

Aquesta és una iniciativa pilot que està especialment dirigida a les famílies amb pocs coneixements TIC. Els usuaris podran rebre ajuda virtual o presencial i tindran l'opció de ser atesos en català, castellà, àrab, urdú, amazic anglès i francès. Aquest projecte pilot es desenvolupa a la xarxa d'ateneus, és fruit de la col·laboració del comissionat d'Innovació Digital amb el Consorci d'Educació de Barcelona i ha estat dissenyat per WARKS. Aquells usuaris que vulguin rebre assessorament presencial podran anar a l'Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana, a Nou Barris, i a la Fàbrica del Sol, a Ciutat Vella.

La tinenta d'alcaldia d'Agenda 2030, transició digital, esports, coordinació territorial i metropolitana, Laia Bonet, ha explicat que el consistori vol "que la transició digital, accelerada per la pandèmia, no deixi ningú enrere". "Amb aquest nou servei -ara en fase pilot- volem garantir que totes les famílies puguin conèixer els recursos i instruments que utilitzen els seus fills en un entorn d'aprenentatge cada cop més digital", ha assegurat.