La 3DFactory Incubator amplia les instal·lacions per acollir més empreses

La incubadora passa de 600 m2 a 1.000 m2 de superfície gràcies a l’èxit en el primer any d’activitat

Redacció

La impressió 3D és una tecnologia aplicable a qualsevol sector
La impressió 3D és una tecnologia aplicable a qualsevol sector | Cedida

3DFactory Incubator ha ampliat un 40% la superfície de les seves instal·lacions, passant dels 600 m2 inicials als 1.000 m2 actuals. La primera incubadora europea d’alta tecnologia en impressió 3D, impulsada pel Consorci de la Zona Franca i Leitat, ha impulsat 42 projectes en el primer any d’activitat i preveu superar la previsió d’acollir 100 empreses durant en els primers cinc anys.

La nova superfície es destinarà a augmentar l'oferta i els serveis del laboratori amb la instal·lació de dos nous equips d'impressió 3D de modelatge per deposició fosa (FDM). També comptarà amb nous equips de postprocessat de peces, entre els quals es troba la HP Jet Fusion 3D 4200 Processing Station, que es destinarà al processament de peces impreses amb poliuretà termoplàstic flexible (TPU), que fins ara no estava a la disposició de les empreses incubades.

Al mateix temps la 3DFactory Incubator comptarà amb un equip de grafitatge de peces mitjançant el procés de sorrejament, un equip de neteja i tractament de superfícies mitjançant aire comprimit i un equip de tenyiment que permetrà oferir peces amb acabat de color. Finalment, s'ha adquirit un equip d'escanejat 3D per fer tasques d'enginyeria inversa i una talladora làser per al tall i el gravat en peces impreses en 3D.

Els 42 projectes incubats provenen de sectors  com la salut, la robòtica, la mobilitat, la consultoria, les noves tecnologies, els béns de consum, la logística o la química. Aquesta diversitat és, segons el CEO i vicepresident de Leitat, Joan Parra, una mostra de com la impressió 3D és “un sistema de producció versàtil, eficient i competitiu".

Etiquetes