La Borsa de Barcelona tindrà un ‘hub’ tecnològic d’innovació financera

L’ICF explotarà l’espai per impulsar la creació d’empreses de negoci digital i comerç electrònic

ACN

El Hub Fintech Barcelona Tech City facilitarà la creació d’startups al sector i millorarà l’accés al finançament
El Hub Fintech Barcelona Tech City facilitarà la creació d’startups al sector i millorarà l’accés al finançament | Borsa de Barcelona

El Govern ha donat llum verda a la creació d’un hub tecnològic d'innovació financera a l'edifici de la Borsa de Barcelona. L’espai comptarà amb cinc plantes -de la cinquena a la novena- durant 12 anys i tindrà per objectiu acollir start-ups especialitzades en negocis digitals i comerç electrònic.

L’Institut Català de Finances (ICF) tindrà la concessió del dret real de superfície per explotar-lo directament o cedir-lo a tercers.

En fase de treball

Amb la voluntat de vetllar pel compliment d'aquest acord es crearà una Comissió de Seguiment que inicialment estarà formada per dos representants de l'ICF, dos representants de la Generalitat designats pel vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda —el director general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i el director general de Promoció Econòmica, Competència— i un màxim de dos representants de les entitats o empreses arrendatàries.

La Secretaria de la Comissió recaurà en un representant designat pel Consell d'Administració de l'ICF. Es valorarà especialment la inclusió de representants per part de la Borsa de Barcelona, amb la finalitat de propiciar una gestió el més alineada possible de l'edifici.