El 64% de la població espanyola reconeix tenir coneixements limitats sobre el 5G

Els avantatges de la tecnologia d’alta velocitat destaquen en l’àmbit de l’educació, la sanitat i la hiperconnectivitat

Categories:

Redacció

Els sectors beneficiats pel 5G són l'educació, la sanitat i la hiperconnectivitat
Els sectors beneficiats pel 5G són l'educació, la sanitat i la hiperconnectivitat | Pixabay

El64% de la població espanyola reconeix que els seus coneixements sobre 5G són limitats, tot i que Espanya és un dels països capdavanters en el desplegament d'aquesta tecnologia. Segons un estudi d'IPSOS a petició de Samsung, els camps que més es beneficiaran de les connexions d'alta velocitat són l'educació, la sanitat i la hiperconnectivitat.

El coneixement sobre la tecnologia està més estès entre els homes. Només un 16% dels enquestats ha tingut dificultats per associar el 5G amb alguna funcionalitat, mentre que un 31% de les dones ha manifestat no saber en què es pot aplicar. Entre les persones que han pogut identificar algun benefici, destaquen la rapidesa de les descàrregues (69%), millores en el rendiment personal i professional (25%), i una connectivitat de més qualitat i facilitat per fer connexions simultànies (11%).

Beneficis del 5G

Segons conclou l'estudi d'IPSOS, un 65% de la població considera que el 5G suposarà quelcom positiu per a l'educació perquè permet connexions de qualitat i en temps real per impartir classes virtuals, i millorar l’accés a recursos formatius.

Un 63% dels enquestats apunta que serà beneficiós de cara al treball i a la sanitat perquè incrementarà la velocitat de les connexions. Com a aplicacions pràctiques, es destaca la sincronització de dades sanitàries en temps real i una major efectivitat en urgències, llistes d'espera i operacions a distància.

En el cas de la hiperconnectivitat, el sector juvenil destaca disposar de connectivitat permanent, visualitzar vídeos en línia, descarregar continguts a alta velocitat i veure o compartir vídeos són accions que es valoren molt entre la població.