El TERMCAT publica el primer diccionari de la realitat virtual i la realitat augmentada en català

El recull inclou un centenar de conceptes relacionats amb la tecnologia d’entorns immersius que s’actualitzarà per facilitar-ne la comprensió i divulgació

Categories:

Redacció

Un centenar de termes relacionats amb la realitat virtual i l'augmentada en català
Un centenar de termes relacionats amb la realitat virtual i l'augmentada en català | Pixabay

El TERMCAT ha publicat la Terminologia de la realitat virtual i la realitat augmentada, un recull en línia d’un centenar de conceptes relacionats amb els entorns immersius en català. La col·lecció recull des de la denominació de tecnologies i eines com realitat mixta o estímul olfactiu, fins a aspectes tècnic, socials i d’interacció com holoportació, latència de seguiment, esperiència òptima o presència emocional.

Cada fitxa terminològica conté una denominació catalana; sinònims, si n’hi ha; equivalents en castellà, francès i anglès; definició, i notes explicatives o exemplificadores quan s’ha cregut convenient.

El diccionari ofereix un primer conjunt de terminologia bàsica obert a l’ampliació i l’actualització per facilitar la divulgació en català en aquest entorn, que es troba en plena expansió i que ja s’està amplicant en àmbits diversos com l’industrial, el científic, l’educatiu i l’oci.

L'obra és fruit de la col·laboració entre el TERMCAT i experts procedents d'empreses del sector digital i de l'administració pública, per mitjà de la Fundació i2CAT i del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. El projecte forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix més de 150 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.