Stratospheric Platforms crea un dron capaç de portar el 5G a l’estratosfera

Aquesta tecnologia està enfocada a ampliar l’àrea de cobertura de la connectivitat d’alta velocitat

Categories:

Redacció

Els drons de l'empresa anglesa poden cobrir àrees de 140 quilòmetres de diàmetre
Els drons de l'empresa anglesa poden cobrir àrees de 140 quilòmetres de diàmetre | Pixabay

La companyia anglesa Stratospheric Platforms ha dissenyat un dron capaç d'elevar-se a l'altura de l'estratosfera i portar la tecnologia 5G més enllà dels límits actuals. Les naus estan equipades amb antenes que permeten ampliar l'àrea de cobertura geogràfica recorreguda fins ara.

L'empresa afirma en un comunicat que utilitzant únicament 60 drons poden cobrir amb 5G tot el territori britànic, evitant així qualsevol mena d'inversió en instal·lacions terrestres. Tot i això, perquè aquesta estratègia funcioni, és necessària la col·laboració de les operadores del país.

Característiques dels drons

Cada dron pot cobrir un diàmetre de 140 quilòmetres. El seu funcionament es basa en un sistema de cel·les d'hidrogen que els permet funcionar durant una setmana sense problemes i a més, no són contaminants. Ofereixen una velocitat de 100 Mbps, connectivitat 5G, 4G i 3G.

Gràcies a la seva adaptabilitat, poden cobrir zones geogràfiques molt diverses, com muntanyes o carreteres. Aquest aspecte resulta positiu per a les zones rurals de difícil accés, ja que amb els drons és més senzill arribar-hi. De fet, en col·laboració amb Deutsche Telekom, s’està negociant provar aquesta tecnologia en les zones rurals del sud d'Alemanya en l'any 2024.