El 35,3% de les empreses catalanes accelera la seva transformació digital en plena pandèmia

Les companyies de més de 50 treballadors apliquen en major grau les eines digitals en la seva gestió

Categories:

Redacció

Les eines digitals poden fer més eficient el teletreball
Les eines digitals poden fer més eficient el teletreball

El 35,3% de les empreses de Catalunya ha accelerat el procés de transformació digital amb l’esclat de la covid-19, segons les dades del tercer trimestre de 2020 de l’Idescat. Ho han fet sobretot les mitjanes i grans companyies (46,4%), seguides de les petites (31,2%) i les microempreses (23,1%), el que evidencia la bretxa existent entre les organitzacions de diferents mides, tal com apunta l’Informe de les Pimes de Fepime.

Per sector d’activitat, l’acceleració de la transformació digital es va fer més notòria al sector dels serveis (38,9%), el comerç (36,7%) i la indústria (34,4%).

Teletreball, la mesura més estesa

El teletreball ha estat l’acció més estesa en tot l’entramat econòmic, mentre que la realització del màrqueting digital, la creacio o renovació dels espais web i la introducció del comerç electrònic han estat decisions preses de manera més desigual. Tot i això, el 60% de les companyies del territori que ha invertit en transformació digital els mesos de pandèmia preveu destinar recursos a la compra de material informàtic a curt termini.

La implementació de la signatura digital és una altra de les eines que ja usen el 58,9% de les microempreses i el 90,8% de les pimes. L’aplicació de sistemes de seguretat també s’ha estès fins a arribar al 68,8% de les corporacions.

En el cas de les xarxes socials, les usen un 33,9% de les companyies, mentre que un 75% usa internet per interactuar amb les apps

 A tot el sector empresarial, aquest últim any es va incrementar especialment l’ús de la signatura digital, destacant-se, sobretot, les microempreses (8,6% més respecte al 2019). En total, el 58,9% de les microempreses espanyoles la van utilitzar, el percentatge puja al 82,8% i al 90,8% en les petites i mitjanes empreses.