La covid-19 força un canvi en la digitalització del 95% de les empreses

L’aplicació d’eines i mètodes per agilitzar el teletreball és una de les prioritats de les organitzacions

Categories:

Redacció

Les empreses es veuen obligades a repensar les seves prioritats en transformació digital arran el coronavirus
Les empreses es veuen obligades a repensar les seves prioritats en transformació digital arran el coronavirus | C00

La covid-19 ha accelerat la digitalització i ha provocat que el 95% de les empreses hagi hagut de canviar les seves prioritats tecnològiques, segons un estudi de The Agents of Transformation de AppDynamics, companyia de Cisco. L’informe detalla que els departaments TIC de les companyies han hagut de reforçar o aplicar eines per al teletreball, garantint la disponibilitat de xarxes i aplicacions, i reforçant la seguretat, al mateix temps que assumeixen noves funcions i responsabilitats.

Els professionals consultats per a l’informe situen l’experiència del client com una de les prioritats. El 80% dels ècnics assenyalen que amb els recursos actuals no es pot oferir una experiència òptica degut a la falta de visibilitat del rendiment de les solucions tecnològiques. La gestió dels pics de trànsit del lloc web, compensió de les eines i la gestió del temps mitjà de resolució en remot de problemes han estat les àrees amb més problemes durant la pandèmia.

Revaloritzar els tecnòlegs

Com a conseqüència del confinament, el 81% dels professionals tècnics de les organitzacions enquestades afirmen que el coronavirus ha augmentat la pressió al seu departament, el que ha derivat en una taxa del 61% de treballadors amb estrès i un 64% que ha assumit tasques no els corresponia. Per aquest motiu, demanen que les empreses incrementin els recursos i suports específics per front als reptes que se’ls presenten, segons recull l’estudi.

Malgrat la pressió a la qual s'enfronten professionals de les TIC, consideren aquesta situació com una oportunitat per mostrar el seu valor a l'empresa. El 80% afirma que la resposta dels seus equips a la pandèmia ha canviat positivament la percepció de les tecnologies dins de l'empresa.

No obstant això, per guiar a les seves organitzacions durant la crisi, necessiten: tenir accés a les dades i major visibilitat per a prendre decisions més intel·ligents; coordinar-se amb les estructures internes i la cultura empresarial de manera adequada; i rebre un especial suport dels proveïdors tecnològics estratègics.

Calen nous professionals

L’informe del 2018 va revelar la necessitat d'una nova generació de tecnòlegs preparats per impulsar la innovació i transformació de negoci en les seves organitzacions. En aquest moment, el 45% d'aquests tecnòlegs d'elit, coneguts com a Agents de Transformació, es marcaven una transformació a deu anys, però la pandèmia ha provocat que el termini s’hagi escurçat i la transformació sigui ja de present.

“Els tecnòlegs s'estan avançant a les necessitats de les seves organitzacions, i ara és responsabilitat dels directius de negoci fer tot el possible per a proporcionar-los les eines, el lideratge i el suport que necessiten per a oferir les millors experiències digitals als seus clients i empleats”, destaca Danny Winokur, director general d’AppDynamics. “Serà l'habilitat, la visió i el lideratge d'aquests Agents de Transformació el que determinarà com les empreses podran superar aquesta crisi excepcional i sortir reforçades”, afegeix en una nota de premsa.