Snapchat s’apunta als vídeos curts amb Spotlight

La nova funcionalitat permet publicar continguts de consum ràpid, seguint l’esquema de TikTok i Instagram Reels

Redacció

Spotlight difondrà vídeos curts d'usuaris anònims
Spotlight difondrà vídeos curts d'usuaris anònims | Snapchat

Snapchat segueix l’estela de TikTok i Instagram Reels i anuncia el llançament de Spotlight, creat per permetre la publicació de vídeos curts de creació pròpia. La plataforma farà accessible la novetat des del menú principal i invertirà 1 milió de dòlars al dia durant el que queda d’any als usuaris de les píndoles més populars per incentivar-ne l’ús.

La companyia no vol fomentar l’impuls de perfils determinats, pel que ha assegurat que la nova eina servirà per compartir vídeos anònims. D’aquesta manera, canvia l’estratègia de bona part de les xarxes socials de promocionar personalitat amb una massa de seguidors per premiar els continguts més creatius i innovadors.

Snapchat funciona de manera que només es poden visualitzar les publicacions dels amics. Spotlight trenca amb aquesta dinàmica i n’oferirà d’altres creadors sempre seguint els algoritmes de la plataforma. Els usuaris disposaran dels snaps més entretinguts i els que encaixen més amb els seus interessos. A més a més, els vídeos es podran veure de manera repetida fins que es passa al següent contingut.

La nova funcionalitat estarà disponible inicialment als Estats Units, Canadà, Austràlia, Nova Zelanda i a alguns països d’Europa, però no a Espanya. Caldrà esperar a tenir els primers resultats d’usabilitat i a una segona fase d’expansió per tenir disponible Spotlight.