L’Open Gateway s’uneix amb les indústries aeronàutica i automobilística per mostrar el seu potencial

Ambdós sectors disposen d’iniciatives en marxa que permeten posar a prova les possibiliats de la connexió 5G i les APIs

Categories:

Redacció

Marc Murtra reclama un marc regular europeu que limiti menys la capacitat de creixement de les empreses tecnològiques
Marc Murtra reclama un marc regular europeu que limiti menys la capacitat de creixement de les empreses tecnològiques | ACN

Dos anys després de la seva presentació, el projecte Open Gateway ha tornat a ser un dels temes principals de la conferència inaugural del Mobile World Congress. El darrer moviment és una aliança amb les indústries aeronàutica i automobilística, dos entorns sobre els quals existeixen una àmplia diversitat de propostes que ajuden a “comprendre millor les necessitats de connectivitat i millorar la seguretat, l’eficiència i l’experiència del client”, ha apuntat la GSMA. Precisament, el director general, Mats Granryd, ha estat una de les personalitats que més ha enaltit el seu “gran potencial”. I és que una de les màximes ambicions de la iniciativa és treure el màxim profit de les funcionalitats que creen i acceleren les xarxes 5G a la indústria mitjançant l’accés universal i les APIs obertes. Actualment, aplega 72 operadores que gestionen 284 xarxes i prop del 80% de les connexions mòbils arreu del món, unes dades que han permès a Grandryd qualificar l’Open Gateway d’”èxit” i de principi “d’una altra revolució”.

En la mateixa sessió inaugural, el nou president i conseller delegat de Telefónica, Marc Murtra, ha situat Europa com un actor clau per al desenvolupament. Un dels deures que té pendents és la creació d’una regulació que permeti a les companyies del sector de les telecomunicacions consolidar-se al mercat global. “Si això no passa”, ha afirmat, “la posició d’Europa al món continuarà minvant”.

Murtra veu amb bons ulls l’establiment d’un marc regulador garantista i que vetlli pels drets de la ciutadania, però ha lamentat que ara mateix és també un llast per al desplegament de negocis i per a la disputa tu a tu amb la Xina i els Estats Units al sector tecnològic. Per això, ha considerat que la Unió Europea hauria de fer un replantejament que reverteixi en empreses més grans, més fortalesa i més autonomia: “Desbloquejarà la productivitat i millorarà la vida de la gent”.

Etiquetes