TMB implanta el bitllet senzill electrònic a l’autobús

L’usuari podrà comprar el tiquet amb l’aplicació mòbil i el cancel·larà escanejant un codi QR quan pugi a bord del vehicle

Categories:

Redacció

El nou bitllet senzill electrònic es pot adquirir a través del web i de l'app de TMB
El nou bitllet senzill electrònic es pot adquirir a través del web i de l'app de TMB | Pep Herrero (TMB)

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posa en marxa el bitllet senzill electrònic, que permet la compra i validació en línia per evitar el contacte amb el conductor de l’autobús. L’adquisició del títol es pot fer des de l’aplicació de l’empresa, la TMB App, i es cancel·larà el viatge escanejant un codi QR quan l’usuari pugi al vehicle. La compra dels títols també es pot fer a través de la botiga electrònica del servei de transport públic.

TMB ha accelerat la implantació del bitllet senzill electrònic de bus arran de la situació d’emergència sanitària per la Covid-19, ja que els conductors d’autobús no venen bitllets ni fan atenció al client. Entre els avantatges d’aquesta nova mesura hi ha l’escurçament del temps d’aturada a les parades de bus, la disminució de l’efectiu a bord, que un sistema és més ecològic i que permet a l’usuari el pagament amb targeta de crèdit o dèbit.

Des de finals del 2018, TMB va posar a disposició de l’usuari la venda online de títols integrats de transport que consisteix en la compra en línia, la recollida d’un codi i el bescanvi per la targeta física en les distribuïdores automàtiques de la xarxa de metro.