El DNI 4.0 estarà disponible als ‘smartphones’

El document d’identitat serà accessible a través dels telèfons intel·ligents mitjançant una aplicació mòbil

Categories:

Redacció

Al DNI 3.0 es va incloure la tecnologia NFC per certificar la identitat a través de dispositius electrònics
Al DNI 3.0 es va incloure la tecnologia NFC per certificar la identitat a través de dispositius electrònics

Portar el document d’identitat al mòbil està més a prop de ser una realitat. La policia Nacional ha presentat el projecte per fer una passa endavant en el DNIe que ja permetia fer alguns tràmits en línia i preveu dissenyar un nou DNI 4.0 que estarà disponible als smartphones. El desenvolupament de l’eina contempla una inversió total de 25 milions d’euros, 6,5 dels quals estan recollits en els pressupostos del 2021.

Tot i que no hi ha una data exacta de posada en funcionament de la nova identificació, el cos de policia ha anunciat que incorporarà un xip amb arquitectura ARM Cortex M i que complirà l’estàndard de passaports LDS2. A més a més, s’inclouran les certificacions en matèria de seguretat i interoperabilitat de la nova regulació europea EIDAS.

Per tal de vincular-la al telèfon, la fórmularia seria una aplicació similar a la que ja utilitza la DGT per portar-hi el carnet de conduir.

Primera fase de desenvolupament

El pròxim any es preveu invertir els 6,5 milions d’euros pressupostats en el desenvolupament d’eines com el DNI 4.0, el DNI Exprés, la inclusió de tauletes en l’expedició de documents, el pagament de taxes mitjançant TPVs i l’app per agilitzar l’expedició dels documents a través de la digitalització.

La versió anterior, el DNI 3.0, ja incloïa la tecnologia NFC per certificar la identitat a través de dispositius electrònics.