Cellnex Telecom perd 84 MEUR per l’“intens procés d’adquisicions”

La companyia manté una tendència de números vermells, però augmenta un 53% la facturació

Categories:

Redacció

| Cedida

Cellnex Telecom ha perdut 84 milions d’euros en els primers nou mesos del 2020 a causa de “l’efecte de les majors amortitzacions i costos financers associats a l’intens procés d’adquisisions”, segons afirma en un comunicat. El registre de números vermells d’enguanys se suma als 12 milions d’euros en negatiu que va patir l’empresa el 2019.

En aquest mateix període, Cellnex Telecom ha facturat 1.149 milions d'euros, un 53% més que els primers tres trimestres de l’any anterior. El resultat brut d'explotació (Ebitda) s’ha situat en 838 milions, un 68% més. La companyia considera el resultat és "coherent" amb la fase de fort creixement que viu l'empresa i ha assegurat que en els propers trimestres es veurà la mateixa tendència.

Els serveis d'infraestructures per a operadors de telecomunicacions mòbils representen el 78% dels ingressos, amb 898 milions d’euros; les infraestructures de radiodifusió han aportat el 15%, amb 172 milions d’euros; i la divisió d'internet de les coses i smart cities, el 7%, amb 78 milions d’euros.

El principal mercat de la multinacional ha estat l’espanyol amb el 65% dels ingressos, seguit de l’italià, amb el 22%. El total d'inversions executades fins al setembre del 2020 ha estat de 3.585 milions, la majoria de les quals es van destinar a "la generació de nous ingressos" amb nous actius a Portugal, el Regne Unit i el desplegament de noves infraestructures a França.