Adidas, WhatsApp i Instagram entren per primera vegada en el top 10 de les marques més suplantades

La indústria tecnològica continua a la llista de les més atacades, on Microsoft, Apple i LinkedIn es troben entre leds més imitades pels ciberdelinqüents

Categories:

Redacció

El sector tecnològic es manté sense canvis com la indústria més afectada en suplantació d'identitat de marques, seguit de les xarxes socials i la banca
El sector tecnològic es manté sense canvis com la indústria més afectada en suplantació d'identitat de marques, seguit de les xarxes socials i la banca | Glenn Carstens-Peters (Unsplash)

Adidas, WhatsApp i Instagram s’han situat en el top 10 de les aplicacions que més han patit un intent de pesca per part dels ciberdelinqüents per primer cop des del 2022. Així ho reflecteix Check Point Research, que ha publicat el Brand Phishing Report del segon trimestre del 2024. Aquesta classificació destaca les marques que més s’han suplantat amb el fi d'enganyar i robar informació personal als usuaris.

En el semestre passat, Check Point Research va observar que, diverses campanyes d’intent de pesca als usuaris venien de llocs web fent-se passar per la marca Adidas amb l’objectiu de robar dades personals. A més a més, durant els últims mesos del 2024, també s’han identificat nombroses campanyes d’intents d’estafa a Instagram amb l’objectiu que divulguin les credencials d'inici de sessió. Aquests intents de pesca és fan amb pàgines que imiten la interfície d'inici de sessió d'Instagram.

D'altra banda, en la llista de les marques més imitades, Microsoft continua sent l’aplicació que més atacs de pesca ha patit amb un 57%. Apple ha escalat de la quarta posició a un segon lloc amb un 10%, i LinkedIn es manté en el top tres amb el 7%.

“Els atacs de pesca segueixen sent una de les ciberamenaces més generalitzades. Per protegir-se dels atacs de pesca, els usuaris han de verificar sempre l'adreça de correu electrònic del remitent, evitar fer clic en enllaços no sol·licitats”,  puntualitza el gerent del grup de dades de Check Point Software, Omer Dembinsky, en un comunicat.

El sector tecnològic, en el punt de mira

El sector tecnològic es manté sense canvis com la indústria més afectada en suplantació d'identitat de marques, seguit de les xarxes socials i la banca. Empreses com Microsoft, Google i Amazon, que apareixen a la llista, ofereixen serveis essencials i d'ús freqüent, com ara correu electrònic, emmagatzematge al núvol i compres en línia.

Principals marques de phishing per al segon trimestre del 2024

  1. Microsoft (57%)
  2. Apple (10%)
  3. LinkedIn (7%)
  4. Google (6%)
  5. Facebook (1,8%)
  6. Amazon (1,6%)
  7. DHL (0,9%)
  8. Adidas (0,8%)
  9. WhatsApp (0,8%)
  10. Instagram (0,7%)