L’IoT és la innovació tecnològica més aplicada per les empreses TIC espanyoles

Un 17% de les companyies utilitza l’internet de les coses, que supera els robots industrials i el ‘big data’

Categories:

Redacció

IoT, robots i 'big data' són les tecnologies més aplicades per les empreses
IoT, robots i 'big data' són les tecnologies més aplicades per les empreses | CC0

L’internet de les coses (IoT) ha estat la tecnologia més utilitzada per les empreses TIC espanyoles en el primer trimestre del 2020, segons una enquesta realitzada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El 17% de les companyies ha incorporat alguna solució basada en aquesta innovació, seguida dels robots industrials (9%) i del big data (8,5%).

Aquesta aplicació tecnològica s’ha donat especialment en les organitzacions de 10 treballadors o més de Madrid, Catalunya i Navarra.

Empreses cada cop més digitals

La mateixa enquesta mostra que el 65% dels empleats d’aquest tipus d’organitzacions ha utilitzat ordinadors amb fins empresarials i un 57% ha comptat amb connexió a internet. S’ha registrat un augment en el nombre de negocis que utilitzen canals socials fins a arribar al 63%, 10 punts per sobre del període anterior, i de l’ús de la signatura digital, un 3,7% més. En canvi, s’ha mantingut el percentatge de companyies que tenen pàgina web (78%) i les que utilitzen serveis al núvol (28%).

Creix un 3,7% l’ús de la signatura digital, i un 10%, el dels canals socials

En el cas de les empreses d’equips de menys de 10 persones, el 82% disposava d’ordinadors, un 2% més que el primer trimestre del 2019. També s’ha registrat un augment de l’ús de la signatura digital i de les connexions a la xarxa, tot i que ha caigut la utilització de la banda ampla fixa i els serveis al núvol.

Impuls del comerç electrònic

L’enquesta de l’INE també ha estudiat el comportament de les vendes en línia. Segons els resultats de l’estudi, el 25,5% de les empreses de més de 10 empleats van registrat un volum de vendes de 307.425 milions d’euros al llarg del 2019, un 9% més que l’any anterior. Aquestes transaccions han suposat un 19% del total de vendes dels negocis, un 2% més que en el 2018.

En el cas de les organitzacions més petites, només un 9,5% ha registrat activitat al comerç electrònic.