Premi als casals tecnològics que fomenten la presència de les nenes a les STEM

Els Bitbot Challenge 2020 reconeixen les millors activitats d’estiu durant la pandèmia de la covid-19

Categories:

Redacció

Els premis volen fomentar les activitats tecnològiques entre les nenes
Els premis volen fomentar les activitats tecnològiques entre les nenes | Unsplash

Els premis Bitbot Challenge 2020 ha reconegut l’esforç de tres casals d’estiu de temàtica tecnològica per promoure la presència de les nenes en les seves activitats i oferir-ne més places. Més de 25 projectes han participat en els guardons, que han destinat gairebé 30.500 euros a un total de 17 propostes. Tots han rebut una dotació de 1.500 euros, mentre que els tres premiats han obtingut una ajuda més de 4.000, 2.500 i 1.500 euros, respectivament.

La primera edició dels guardons, impulsats pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública amb la col·laboració de la Fundació i2cat, s’emmarquen en el programa DonaTIC. La creació dels premis respon a l’objectiu de donar una empenta a les empreses i entitats de lleure educatiu, afectades per l’aturada durant la crisi de la covid-19, i garantir que hi hagi una oferta d’activitats, per a infants i joves d’entre 8 i 14 anys, vinculades amb la tecnologia.

Guardonats amb els premis “Bitbot Challenge 2020

El primer premi del Bitbot Challenge 2020 és pel projecte d’“Automatització del reg amb micro:bit”, de RobotSitges. Un treball que consisteix en millorar els sistemes de reg de la vinya a través de dispositius electrònics per evitar plagues i malalties. Aquest projecte ha destacat per ser l’únic casal que ha aconseguit tenir un públic 100% femení.

El segon premi és pel projecte Campus Tecnològic Tria, de la Fundació Comtal de Barcelona, que destaca per la seva modalitat no presencial completament, per oferir la totalitat de les seves places a col·lectius vulnerables i aconseguir un 83% de participació de nenes.

Finalment, el tercer premi és pel projecte Any 2230. Programa Interestelar Artemis, de RobotElBaix de Sant Feliu de Llobregat. Amb ell, els participants han treballat gran part dels àmbits de l’enginyeria digital: l’electrònica, el vol de drons, la programació i la robòtica, donant resposta als petits reptes que es pot trobar la tripulació d’una nau espacial. Una proposta molt extensa i completa que, a més, ha reservat un 40% de les places a col·lectius vulnerables.

El Bitbot Challenge 2020 ha tingut com a temàtiques principals la programació o robòtica educativa, la fabricació digital, la ciberseguretat i el ciberactivisme digital. Les activitats s’han fet entre l’1 de juliol i el 14 de setembre, i les propostes es van presentar del 3 al 23 de juny.

Etiquetes