Una dècada amb Instagram

L’aplicació de fotografia celebra el seu desè aniversari amb encerts com els Stories i els Reels, i amb un regal per als usuaris: nova icona

Redacció

Instagram celebra el seu desè aniversari amb un regal per als usuaris
Instagram celebra el seu desè aniversari amb un regal per als usuaris | Pixabay

Instagram celebra el seu 10è aniversari aquest dimarts. La cèlebre aplicació de fotografies va néixer un 6 d’octubre de 2010 de la mà de Kevin Systrom i Mike Krieger amb l’ambició de revolucionar totalment el concepte de les imatges a internet i disponible només a l’Apple Store. Qui no recorda les imatges només quadrades que es podien penjar llavors? En aquesta dècada de vida, l’app s’ha actualitzat per adaptar-se a les peticions dels seus usuaris i convertir-se en una eina d’entreteniment, de màrqueting i del comerç electrònic.

Instagram té actualment 1.000 milions d’usuaris a tot el món. A Espanya, segons l’informe Digital 2020 elaborat per Hootsuite i We Are Social, en són prop de 16 milions. Tot un potencial que amb només un any i mig de recorregut ja va captar l’atenció del creador de Facebook, Mark Zuckerberg, que va comprar l’app per 1.000 milions de dòlars. Tot i que la compra va ser ‘amistosa”, els fundadors de l’aplicació de fotografies van marxar de la companyia per desavinences amb la política de monetització i la relació amb altres eines socials del conglomerat.

A remolc de les tendències

Els gran encert d’Instagram va ser el llançament dels Stories per fer la competència a Snapchat. L’actualització va arribar el 2016, i tot i que en aquell moment ja era possible pujar vídeos a la plataforma, va saber captar l’atenció dels usuaris amb les píndoles de pocs segons. Potser van ser els seus filtres, emoticones i altres elements amb què jugar dins del vídeo el que va marcar l’èxit, o potser l’habilitat de generar la necessitat de consumir els continguts abans de desaparéixer al cap de 24 hores.

La seva última aposta ha estat Reels. Novament, la companyia pres com a referència les bondats de TikTok amb el desig d’haver encertat un cop més. La nova funcionalitat permet crear vídeos de 15 segons amb eines d’edició, realitat augmentada i integració de música, entre altres.

Un regal: canvi d’icona

Per celebrar el seu 10è aniversari, Instagram ha llançat una funcionalitat temporal per canviar la icona actual de l’aplicació per l’antiga Polaroid amb què s’identificava fins al 2016, o bé escollir una altra de les opcions que ofereix.

Els usuaris poden accedir a aquesta novetat des del panell de configuració del compte i lliscar la pantalla cap a avall fins a veure unes emoticones a la part superior. Així s’activa la funcionalitat i permet escollir entre diverses opcions de colors, degradats i càmeres.

 

 

Etiquetes