Dos projectes catalans, premiats per aplicar el ‘blockchain’ en la lluita contra la contaminació marina

Sea Trace i Seerenity, on han participat sis estudiants universitaris del Principat, han fet ús de la cadena de blocs en reptes de l’àmbit oceànic

Categories:

Redacció

Els premis BlockchainxODS són una iniciativa impulsada pel Centre Blockchain de Catalunya amb la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat de Catalunya
Els premis BlockchainxODS són una iniciativa impulsada pel Centre Blockchain de Catalunya amb la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat de Catalunya | Naja Bertolt Jensen (Unsplash)

Sis estudiants universitaris catalans han estat premiats per les solucions que han desenvolupat per reduir la contaminació marina i combatre el canvi climàtic fent ús de la tecnologia blockchain. S’han reconegut dos projectes als premis BlockchainODS, que busca familiaritzar els joves amb la cadena de blocs i proposar respostes a reptes reals. Aquests han estat SeaTrace i Seerenity, ambdós centrats en el mar i les seves implicacions socials i ambientals.

SeaTrace és una aplicació destinada a facilitar la recollida i intercanvi de dades de traçabilitat dins de la indústria pesquera a Europa. Recull detalls de tot el procés: des del moment de pesca fins al consum, permetent als usuaris finals consultar aspectes com la procedència, el tractament o la qualitat del producte abans de comprar-lo. El projecte ha estat premiat per la utilitat que pot tenir pels consumidors, en prendre decisions informades i tenir una millor transparència en la cadena de valor.

En relació amb Seerenity, de la qual el jurat ha destacat la seva viabilitat i l’ús del concepte d’economia blava, la seva proposta se centra en una web que connecta compradors i venedors de certificats de carboni blau i es basa en una cadena de blocs segura i transparent. La plataforma permet posar en contacte inversors, comunitats costaneres i empreses compromeses en la reducció d’emissions, buscant crear un mercat més eficient i sostenible.

L’entrega dels guardons, que enguany ha tingut com a temàtica principal la conservació d’oceans, mars i recursos marins, ha tingut lloc dimecres 15 de novembre en el marc de l’esdeveniment Inspira’t x Digitalitzar-te. El premi BlockchainxODS és una iniciativa impulsada pel Centre de Blockchain de Catalunya (CBCat), amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.