Palma reunirà els creadors digitals en català a l’Aferrada

La trobada impulsada per Obra Cultural Balear aspira a convertir-se en un espai d’aprenentatge i ‘networking’ per als ector

Redacció

L'Aferrada celebrarà la primera edició el 25 i 26 d'octubre a Palma
L'Aferrada celebrarà la primera edició el 25 i 26 d'octubre a Palma | Teatre del Mar (Facebook)

L’entitat sense ànim de lucre Obra Cultural Balear (OCB) ha presentat L’Aferrada, un nou esdeveniment dedicat a creadors de contingut digital en català que se celebrarà a Palma els pròxims 25 i 26 de novembre. L’objectiu de la trobada és “promoure la presència del català en l’àmbit digital i donar suport al talent de les Illes”, segons ha expressat la gerent de l’OCB, Francisca Niell.

La primera jornada de les dues que conformaran L’Aferrada se celebrarà al Teatre del Mar i estarà més orientada a la formació i el networking. En ella participaran experts com el consultor de màrqueting digital Pedro Rojas, qui oferirà una xerrada sobre com optimitzar l’ús d’Instagram, o el cofundador de Zoopa Carles Ortet, que donarà consells per convertir-se en un creador professional. Sobre aquesta temàtica, a la tarda, s’organitzarà una taula rodona en què participaran Maria Vallespí, Antoni Guiscafré, Parisio i Albert Lloreta, moderada per la periodista Clàudia Darder. El primer dia també tindrà un espai centrat a presentar diverses iniciatives públiques i privades en què els creadors poden col·laborar o trobar oportunitats laborals, com l’espai EVA del nou 3Cat, AMIC Nous Talents i AMIC Directes, el portal jo.cat de la Fundació .cat o l’Aixeta, entre altres.

Per la seva banda, el dia 26 tindrà lloc a l’espai de cultura Ca n’Alcover i tindrà un caràcter més lúdic, amb un espai d’humor impulsat per diversos creadors i un pòdcast-vermut conduït per les podcasteres d’Anam Fent, Aina Segura i Neus Gil, en què s’entrevistaran altres podcasters i influenciadors de més d’una desena de projectes. “És un espai per fer xarxa en un context tant de diversió com de projecció professional”, ha resumit la directora de L’Aferrada, Laia Carrera.