La indústria busca l’encaix dels drons per potenciar el negoci

Amazon pot ser l’empresa que obri la porta al repartiment de comandes amb naus aèries no tripulades

Categories:

AMIC

Amazon batalla des del 2013 amb el govern dels EUA per fer repartiment de comandes amb drons
Amazon batalla des del 2013 amb el govern dels EUA per fer repartiment de comandes amb drons | Amazon

La manca de legislacions per regular l’espai aeri no tripulat ha fet que els drons no hagin vist encara el seu esclat. Aquest aparells fa anys que es van dissenyar, però el seu auge va començar fa tot just una dècada i encara no s’ha pogut aplicar tot el seu potencial en la indústria.

Des del 2013, Amazon ha estat pressionant el govern dels Estats Units per aconseguir que les autoritats deixin els repartir els seus paquets mitjançant aquesta tecnologia. Segons informa eldiario.es, el gegant de les vendes en línia seria la primera companyia que aconsegueix l'autorització per dur a terme enviaments per tot el país. Anteriorment altres empreses com Wing de Google havien estat autoritzades a realitzar proves pilot en Estats puntuals dels EUA.

Els enviaments realitzats per Amazon només podran efectuar-se si són de menys de dos quilòmetres i sempre que la zona que el dron travessi sigui de baixa densitat. Això xoca amb el progrés tècnic al qual la companyia ha arribat amb els seus prototips, que tenen capacitat per repartir paquets a 25 quilòmetres a la rodona en menys de mitja hora.

I mentre això succeeix als EUA, a Europa haurem d'esperar per a veure drons repartint paquets. No serà fins a gener de 2021 quan, segons l'Agència de Seguretat Aèria (AESA), entri en vigor el nou reglament europeu sobre drons en el qual "l'ús de drons per al transport complint una sèrie de requisits" estarà permès.