El 60% dels professionals TIC no rep cap formació sobre intel·ligència artificial

Un estudi internacional destapa que només un 10% de treballadors del sector disposen de polítiques que en regulin l’ús a les seves empreses

Redacció

Els 2.300 enquestats, dels quals 334 són europeus, treballen en l'àmbit de la seguretat, les dades, la privacitat i la governança de les TIC
Els 2.300 enquestats, dels quals 334 són europeus, treballen en l'àmbit de la seguretat, les dades, la privacitat i la governança de les TIC | Studio Republic (Unsplash)

Enmig del devessall d’estudis recents sobre la relació dels professionals tecnològics amb la intel·ligència artificial, una enquesta a escala internacional ha tret a la llum que un 60% d’empleats del sector no rep cap formació sobre IA. Aquesta xifra inclou fins i tot els equips de treball on aquests sistemes tenen un impacte directe amb el seu dia a dia laboral.

Només el 10% dels treballadors TIC disposen, a les seves empreses, de polítiques “formals i exhaustives” que regulin l’ús de la IA, i gairebé el 30% reconeix que no en té ni pensa implantar-ne, segons les dades de l’estudi elaborat per la nord-americana ISACA, una associació professional centrada en l’auditoria de les tecnologies de la informació. Les 2.300 persones interrogades (334 d’Europa) treballen en l'àmbit de la seguretat, les dades, la privacitat i la governança del sector.

La immensa majoria (87%) coincideix a dir que la IA està augmentant la “productivitat humana”, utilitzant-la fonamentalment per gener text escrit (72%), automatitzar tasques repetitives (33%), oferir servei al client (26%) i millorar la presa de decisions (22%). A més, vuit de cada deu creuen que necessitaran ampliar les seves habilitats i coneixements per conservar els llocs de treball que tenen actualment.

Un 20% de les empreses, per la seva banda, preveuen augmentar el nombre de llocs de treball vinculats a aquesta tecnologia i més de la meitat considera que acabarà tenint un impacte positiu al seu sector i a les seves companyies en particular. Tot i tenir presents els riscos potencials que entranya la IA, només un 28% dels enquestats afirmen que siguin una prioritat immediata per sobre dels avantatges.