La Catosfera tanca l’edició més exitosa amb mig miler d’assistents apassionats per la IA

El Futur Fest, on es van aplegar els principals ‘streamers’ en català, va culminar els tres dies de l’esdeveniment celebrat a Girona

RedaccióACN

Els principals creadors de contingut en llengua catalana es van aplegar en una Futur Fest que se celebrava per segon any
Els principals creadors de contingut en llengua catalana es van aplegar en una Futur Fest que se celebrava per segon any | ACN (Cedida per la Catosfera)

La Catosfera, el punt de trobada de lainternet catalana, ha tancat la 15a edició amb més de mig miler d'assistents, convertint-se en "la més completa i exitosa de totes les que s'han celebrat fins al moment”, segons el balanç del seu director, Joan Camp. La intel·ligència artificial i la creació de contingut digital, amb la celebració del Futur Fest —la reunió d’’streamers’ en català— van ser les dues temàtiques estrella d’un esdeveniment que també ha servit per estrenar la nova temporada del pòdcast Popap, que condueix Mariola Dinarès.  

Un dels moments àlgids d'aquesta edició va ser la creació de la primera cançó de pop còsmic (un gènere inventat durant el taller) pel CEO de Mortensen, Josep Maria Ganyet, i el cantautor Jaume Pla (Mazoni) amb l'ajuda de la IA. La composició de 'Xuixos de Girona', que es va dur a terme amb la participació del públic, va culminar amb un debat sobre ètica i tecnologia amb la directora General de Societat Digital, Liliana Arroyo. 

També van ser protagonistes d'aquestes jornades l'estrena del pòdcast de la Catosfera (que s'ha enregistrat en directe i es podrà consultar a les plataformes d'àudio els pròxims dies) i la consolidació del Futur Fest, la 'spin-off' de la Catosfera celebrada a Platea i pensada per a públic jove, que va acollir un espectacle inèdit i l'emissió d'un programa de ràdio en viu.

Enguany també ha destacat la incorporació al programa del Hacktoberfest, la festa del programari lliure organitzada per l'Associació tecnològica Geeks.cat amb la col·laboració de GDG Girona, que ha reunit desenes de desenvolupadors interessats a involucrar-se activament en projectes de codi obert. Els tres dies de duració del Catosfera també han servit per involucrar alumnes de secundària d'instituts de Girona en gran part de les activitats i xerrades organitzades.