Neix Hub Jove, una aplicació de continguts i recursos per als joves de Tarragona

La plataforma ofereix un canal de participació directe per conèixer les preocupacions d’aquest segment de població i oferir una atenció ràpida i de qualitat

Categories:

Redacció

El portal pretén agilitzar els tràmits més freqüents com la reserva d’espais o el contacte directe amb professionals
El portal pretén agilitzar els tràmits més freqüents com la reserva d’espais o el contacte directe amb professionals | Tjerk van der Meulen (Ajuntament de Tarragona)

La conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona presenta Hub Jove, una aplicació per a telèfons mòbils que ofereix un catàleg de serveis, eines diverses i un canal de participació directe per a les persones joves de la ciutat. El seu naixement s’explica per dos objectius. En primer lloc, millorar la qualitat de vida a través d’un conjunt de recursos de suport al seu desenvolupament educatiu i cultural. En segon, un portal informatiu per tal que coneguin els equipaments i programes que els pugui interessar.

La plataforma busca agilitzar els tràmits més freqüents, gestionar aspectes bàsics i funcionar com un contenidor de contenidors. Exemple d’això són algunes de les tasques que permet realitzar, com la reserva d’espais, la inscripció a activitats o el contacte directe amb professionals. Alhora, inclou funcions d’agenda i un apartat de moneder, donant la possibilitat als usuaris de tenir un control de les inscripcions, les reserves dutes a terme o els carnets dels quals disposen.

Hub Jove es troba de forma gratuïta per a dispositius Android i iOS. Durant la presentació de l’aplicació, el conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García, l’ha definida com a “recurs pioner” i ha apuntat que “ens permetrà obrir converses informals amb les persones joves per temes que preocupen i amb una resposta tan ràpida com sigui possible gestionant així l’atenció idònia i del tot confidencial”.