Neix el 3Digital Manufacturing Lab per impulsar les tecnologies 3D a Girona

El projecte de la UdG i Eurecat comptarà amb equipament industrial que posarà a disposició d’empreses, emprenedors i investigadors

Categories:

Redacció

El 3DML també oferirà tallers i activitats d'iniciació a la impressió 3D obertes a la ciutadania
El 3DML també oferirà tallers i activitats d'iniciació a la impressió 3D obertes a la ciutadania | Ariadna Reche / Gerard Vilà (ACN)

La Universitat de Girona (UdG) i el centre tecnològic Eurecat han presentat aquest dijous el 3Digital Manufacturing Lab (3DML), una infraestructura que s’ubica al Parc Científic i Tecnològic de la UdG i que vol esdevenir un espai de referència per al sector de la impressió 3D a la capital gironina.

El nou espai, que ja es troba operatiu, acollirà tant a investigadors d’Eurecat com a grups de recerca de la UdG que s’especialitzin en tecnologies de manufactura avançada i fabricació additiva. Les instal·lacions disposen de maquinària industrial accessible per a empreses i emprenedors, i també s’oferiran serveis d’assessorament tecnològic, prototipatge i desenvolupament de proves de concepte. “El 3Digital Manufacturing Lab facilitarà l'accés, l'ús i l'aprenentatge sobre aquestes tecnologies de fabricació digital a les empreses, així com a la Universitat, a l'emprenedoria i als agents de l'ecosistema innovador, dotant el teixit socioeconòmic català d'un impuls diferencial”, ha assegurat el director general corporatiu i d'Operacions d'Eurecat, Xavier López.

A més a més dels usos acadèmics i productius, el 3DML també tindrà una orientació més divulgativa, amb l’objectiu d’acostar la impressió 3D a la ciutadania. En aquest sentit, l’espai organitzarà activitats obertes en què la població podrà assistir a tallers i fer servir maquinària més senzilla amb l’assessorament d’experts en la matèria. “És una passa important cap a un objectiu que segur que és comú: connectar la ciutat, la universitat i la indústria”, ha remarcat l'alcalde de Girona, Lluc Salellas.

Etiquetes