Dissenyen una solució d’‘e-learning’ inclusiva i adaptada a les pimes

L’aplicació eTrivium permet transformar documents interns de l’empresa en material pedagògic i adapta la interfície a les característiques de cada empleat

Redacció

La companyia ha posat recentment en marxa una ronda de finançament de 150.000 euros per acabar d'implantar la IA  a l'aplicació
La companyia ha posat recentment en marxa una ronda de finançament de 150.000 euros per acabar d'implantar la IA a l'aplicació | Jason Goodman (Unsplash)

Sota la premissa que la formació continuada dins les empreses no pot atendre de la mateixa manera les diferents necessitats de cada treballador, dues investigadores de la Universitat Oberta de Catalunya han creat una nova plataforma d’aprenentatge en línia adaptada a la realitat de les petites empreses, i amb l’afegit de ser inclusiva.

L’aplicació eTrivium neix com totalment escalable, a la mida i necessitats de cada companyia, i es basa en el sistema PAM (personalització, acompanyament i mesurament), de manera que inclou plans de formació amb objectius de rendiment definits, la possibilitat de crear cursos de zero i la transformació de materials de què disposa l’empresa (procediments, polítiques internes o els manuals) en solucions en línia pedagògiques.

"Hi ha moltes empreses que necessiten implementar processos d'aprenentatge molt diferents dels de les multinacionals. Ens vam adonar que moltes persones es quedaven enrere a l'hora de formar-se i desenvolupar tot el seu potencial pel fet que els cursos a distància existents no atenien la diversitat dels equips", explica Anna Domínguez, participant del programa EduTECH Emprèn de la UOC. “Amb aquesta plataforma volem facilitar que els itineraris formatius es converteixin en certificacions internes per tal que qualsevol persona, independentment de les seves condicions o preferències, avanci en els plans de carrera”, apunta. 

Atenció a la diferència, per defecte

L’altre gran pilar d’eTrivium és el disseny inclusiu del format i el contingut dels cursos, tenint en compte elements com l'ús de diferents tipus d'avatars, contrastos de colors o tipografies adequades a cada situació per persones amb dificultats d’aprenentatge, dislèxia o trastorns del dèficit. La solució també tindria en compte la diversa procedència, cultura, raça, gènere o edat dels treballadors que segueixen la formació. 

A fi de desenvolupar del tot eTrivium, recentment la companyia ha posat en marxa una ronda de finançament de 150.000 euros. "Estem just en el moment d'integrar amb força la IA en el sistema. La nostra plataforma ja està en marxa al mercat i la nostra metodologia està provada; ens falta donar-li aquesta empenta per aconseguir portar l'aprenentatge de manera fàcil i escalable a les pimes", conclou Domínguez.