Tutankamon encapçala la nova mostra immersiva de l’IDEAL, dedicada a l’antic Egipte

El centre d’arts digitals amplia l’exposició estrenada el 2022 a Madrid amb un espai de metavers que permet passejar per la tomba del faraó

Categories:

RedaccióACN

L'exposició s'estrena coincidint amb el centenari del primer accés a la tomba de Tutankamon per part de l'arqueòleg Howard Carter
L'exposició s'estrena coincidint amb el centenari del primer accés a la tomba de Tutankamon per part de l'arqueòleg Howard Carter | Pere Francesch / Quim Vallès (ACN)

El centre d’arts digitals IDEAL estrena aquest divendresTutankamon, l’experiència immersiva, una mostra dedicada a la història i la mitologia de l’antic Egipte explicades a través de tecnologies immersives. Produïda originalment per Madrid Artes Digitales (MAD) i estrenada a la capital espanyola el novembre de 2022, on va acumular més de 300.000 visitants, l’exposició arriba ara a la ciutat comtal amb un espai de metavers com a principal novetat, on es podrà visitar fins al 15 de novembre.

Segons el director de l’IDEAL, Jordi Sellas, aquesta és l’exposició digital més gran que s’ha fet mai sobre l’antic Egipte. La mostra viatja 3.400 anys enrere per endinsar-se en els temples, tresors i secrets del territori. A través de la veu de Tutankamon, interpretada pel cantant Francesc Fuentes ‘Triquell’, es descobrirà la història d'una civilització de la qual s'ha heretat infinitat d'elements culturals. “És un gran repte perquè agafem un nom molt conegut com és Tutankamon, que se celebra el centenari de la descoberta de la seva tomba, i a partir d’aquesta excusa expliquem tota la mitologia, la cultura i la vida quotidiana d’una cultura mil·lenari com és l’egípcia”, ha desenvolupat Sellas.

La mostra comença amb una selecció d’objectes egipcis originals, que donen pas a la sala immersiva on s’explica a través de l’audiovisual la història i la mitologia de l’antic Egipte. “El rigor no està renyit en què sigui una experiència que t’emocioni i combinar aquestes dues coses és important”, ha assegurat Sellas, qui també ha confirmat que s’ha comptat amb l’assessorament de l’egiptòleg Nacho Ares per dissenyar el recorregut de l’exposició. La gran diferència respecte a la versió original estrenada a Madrid és l’espai de metavers, una sala “on pots entrar en un món virtual i digital sincronitzat amb la gent que fa la visita amb tu”. “Conjuntament amb altres persones, podeu caminar per la tomba de Tutankamon, caminar per la tenda de Howard Carter a la vall dels reis i tocar el seu gramòfon”, ha desvelat el responsable del centre.