Dalí protagonitza la nova mostra immersiva de l’IDEAL

L’exposició fa servir hologrames, realitat virtual i instal·lacions interactives per mostrar les obres de l’artista i la seva “obsessió per la tecnologia”

Categories:

ACN

'Dalí cibernètic' té un pressupost d'1,2 milions d'euros i s'exposarà a 30 ciutats d'arreu del món després de la seva estrena a Barcelona
'Dalí cibernètic' té un pressupost d'1,2 milions d'euros i s'exposarà a 30 ciutats d'arreu del món després de la seva estrena a Barcelona | IDEAL Centre d'Arts Digitals

L’IDEAL Centre d’Arts Digitals ha inaugurat aquest dimarts Dalí cibernètic, una exposició que planteja un recorregut per les obres més reconegudes de Salvador Dalí des d’una experiència immersiva de nova generació. La mostra explora els universos onírics i paral·lels de l’artista i tracta la seva passió per la ciència i l’art digital, així com la física quàntica, la quarta dimensió, l’òptica, la geometria sagrada o la seqüenciació de l’ADN.

L’exposició compta amb projeccions de gran format, instal·lacions interactives, hologrames i realitat virtual per fer un “viatge immersiu per la ment de l’artista” i el seu univers poètic. Amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, la mostra s’estrenarà a Barcelona i posteriorment arrencarà una gira mundial per 30 ciutats, entre les quals es troben València, Bilbao, Londres, Brussel·les, Roma i París.

Segons ha explicat IDEAL, Dali Cibernètic oferirà per primera vegada en un centre expositiu que els visitants puguin entrar al metavers de forma col·lectiva. En aquesta instal·lació, els visitants poden passejar físicament a través d’un espai virtual compost per les obres més reconegudes de l’artista. La mostra vol exemplificar com Dalí va ser un pioner en la utilització d’eines digitals per crear les seves obres: “La seva obsessió per la tecnologia el va portar a treballar amb els primers ordinadors i les primeres màquines de pensar per anar més enllà dels límits de la realitat que ens envolta”.