Els Estats Units i TikTok manetenen en front obert

ByteDance anuncia que la companyia sorgida de l’acord amb Oracle serà xinesa i contradiu Donald Trump

Categories:

Redacció

TikTok tindrà el 80% de les accions de la nova empresa creada amb Oracle i Walmart
TikTok tindrà el 80% de les accions de la nova empresa creada amb Oracle i Walmart | Solen Feyissa / Unsplash

La batalla entre la xarxa social TikTok i els Estats Units manté el front obert. El passat cap de setmana el govern del país nord-americà va anunciar la prohibició de la xarxa social des del diumenge 20 de setembre, però Donald Trump va fer marxa en conéixer més detalls sobre la negociació proposada per Oracle i Walmart amb ByteDance per crear una nova companyia que operi dins de les fronteres. Ara la xinesa ha anunciat que pretén tenir el 80% de la propietat, tot i que llançarà una oferta pública d’accions per millorar la seva “estructura empresarial i transparència”.

Els creadors de la xarxa social preveuen convertir l’organització en una subsidiària de ByteDance amb el seu fundador, Zhang Yiming, i el president de Walmart, Doug McMilion, al capdavant.

En un comunicat, ByteDance ha assegurat que Oracle tindrà un accés de seguretat al codi font de TikTok, però que en l’acord no està inclosa la transferència d’algoritmes i d’altres tecnologies. Precisament aquest ha estat un dels punts més conflictius en tot l’afer, ja que l’ús de núvols separats havia de garantir la plena seguretat de les dades dels ciutadans dels EUA.

Etiquetes