Els EUA prohibeixen TikTok i We Chat

Donald Trump restringeix l’ús de les aplicacions i deixa aturada la validació de l’acord entre ByteDance i Oracle

Categories:

Redacció

Totalment prohibit descarregar-se TikTok als EUA
Totalment prohibit descarregar-se TikTok als EUA | Solen Feyissa / Unsplash

Els Estats Unit prohibiran als seus ciutadans descarregar-se les aplicacions xineses TikTok i WeChat a partir del pròxim diumenge 20 de setembre. El Departament de Comerç ha emès un comunicat on justifica la mesura per “protegir la seguretat nacional” perquè ambdues plataformes “recopilen una gran quantitat de dades dels usuaris, inclosa l’activitat de la xarxa, la ubicació i els historials de navegació”. La restricció arriba pocs dies després del tancament d’un acord entre ByteDance i Oracle per frenar la desconfiança de Donald Trump, que ha de donar per vàlid la col·laboració.

A més a més, el Departament assenyala que no es tracta només d’aplicacions que amenacen la seguretat, sinó també “la política exterior i l’economia dels Estats Units”. La decisió és una resposta a l’ordre executiva del passat 6 d’agost.

Sense actualitzacions ni descàrregues

Des del diumenge, un ciutadà estatunidenc tindrà totalment prohibida “qualsevol prestació de servei per distribuir o mantenir les aplicacions mòbils WeChat o TikTok, el codi constitutiu o les actualitzaciones a través d’una botiga d’aplicacions mòbils en línia als Estats Units”, detalla la nota de premsa. Per tant, els usuaris no podran descarregar-se l’app de Google Play ni de l’App Store, com tampoc actualitzar-les si la tenen instal·lada al seu dispositiu. Els qui ja disposin d’alguna de les dues plataformes, podran continuar utilitzant-la.

El 12 de novembre, en el cas de TikTok, és l’altra data clau. Des d’aquest moment, estarà prohibit qualsevol prestació de serveis d’allotjament a internet, serveis de xarxa per pemetre el seu funcionament i qualsevol ús de codi constitutiu desenvolupat als Estats Units.

Etiquetes