La Generalitat llança un canal de WhatsApp

L’eina ja es troba disponible i s’utilitzarà per enviar notícies rellevants, alertes de protecció civil i informació sobre ajudes i tràmits públics

Categories:

Redacció

El canal de WhatsApp de la Generalitat s'ha fet públic el mateix dia que l'aplicació ha activat la nova funcionalitat
El canal de WhatsApp de la Generalitat s'ha fet públic el mateix dia que l'aplicació ha activat la nova funcionalitat | MetaData

El Govern de la Generalitat ha activat aquest dimecres un nou canal oficial de difusió d’informació a través de WhatsApp. El nou espai, al qual ja es pot accedir, seguirà la mateixa línia que el canal ja disponible a Telegram des del 2016, que va convertir la Generalitat en el primer govern europeu a fer servir l’eina.

Segons explica el Govern en un comunicat, el nou canal de WhatsApp serà l’únic perfil institucional a la plataforma. L’eina es farà servir per enviar notícies rellevants, avisos i alertes de protecció civil i informació sobre nous serveis, ajudes i tràmits públics. Aquesta serà la segona incursió de l’administració pública a l’aplicació de missatgeria de Meta, després que el 2020 creés un bot per atendre consultes durant la pandèmia de la covid-19.

L’anunci del nou canal de WhatsApp de la Generalitat s’ha fet públic el mateix dia que l’aplicació ha llançat la nova funcionalitat a tot el món. Anunciats a principis de juny i posat en marxa aleshores a Colòmbia i Singapur, els canals de WhatsApp són una nova eina de comunicació unidireccional, separada dels xats i els grups, amb la qual els emissors són els únics que poden enviar missatges, imatges, enquestes o qualsevol classe de continguts.