El saló Alimentària FoodTech torna cinc anys després de la primera edició
La fira se celebrarà del 26 al 29 de setembre al recinte Gran Via de Fira de Barcelona i comptarà amb la presència de més de 350 empreses
Categories:
La segona edició del saló Alimentaria FoodTech, que se celebrarà del 26 al 29 de setembre a Gran Via de Fira de Barcelona, tornarà amb “grans novetats” en l'àmbit tecnològic i de sostenibilitat. Així ho ha afirmat aquest dimecres el director general de l'associació de les empreses industrials internacionalitzades (AMEC), Joan Tristany, en la presentació del retorn de la cita cinc anys després. La fira ocuparà uns 30.000 metres quadrats, on s'aplegaran més de 350 empreses, el 20% de les quals estrangeres, i al voltant d'un miler de marques. El certamen posarà en relleu l'avenç en matèria tecnològica dels últims anys en tota la cadena de producció agroalimentària, des del processament d'aliments fins als ingredients i la seguretat alimentària.
Alimentària FoodTech va celebrar la seva primera edició el 2018, i la previsió era organitzar la segona el 2020, però l'esclat de la covid-19 ho va ajornar fins aquest mes de setembre. El director del saló, Ricardo Márquez, ha recalcat que a partir d'ara se celebrarà de forma triennal, tot assenyalant que l'aturada ha influït per “accelerar” en millores en el sector. Entre les novetats que es mostraran destaquen ingredients probiòtics “més actius i funcionals” i produccions alternatives a la proteïna. El saló pretén crear un vincle “entre la investigació, el marc regulador i l'alimentació”.
En el marc del congrés també es lliurarà la tercera edició dels premis Innova i Emprendre, uns guardons que reconeixes i incentiven la recerca i el dinamisme de les companyies emergents. A més, el saló disposarà d’un espai anomenat FoodTech Innovarena, una àrea d'activitats on s'aplegaran sessions divulgatives i de presentacions breus per captar inversions. També es promourà la trobada amb negocis internacionals amb el programa Hosted Buyers.