Oracle es converteix en proveïdor tecnològic de TikTok

La xarxa social xinesa soluciona el conflicte amb els Estats Units amb l’acord que permet mantenir les dades dels seus ciutadans al país

Categories:

Redacció

TikTok posa punt final (temporal) a la guerra amb Donald Trump amb acord amb Oracle
TikTok posa punt final (temporal) a la guerra amb Donald Trump amb acord amb Oracle | Antonbe / Pixabay

TikTok posa punt final, almenys de moment, a l’afer amb Donald Trump i els Estats Units. La companyia, propietat de la xinesa ByteDance, ha tancat un acord amb Oracle per convertir-lo en el seu “proveïdor tecnològic de confianç”, segons apunta en un comunicat. Aquesta col·laboració implica que les dades dels usuaris nord-americans es guardin en servidors al mateix país i puguin acabar les suspicàcies amb la Xina, tot i que no s’ha tancat la porta respecte a la possibilitat de ser comprada.

Tot apuntava a Microsoft oferiria aquest servei, però les converses i l’aliança amb Oracle ha generat un nou revés al conflicte generat per Trump. El president dels EUA desconfiava de la xarxa social, a qui assenyalava com a còmplice dels govern xinès i dubtava de la seguretat de la informació dels usuaris estatunidencs en mans de les empreses asiàtiques.

TikTok compta amb 400 milions d’usuaris actius diaris i gairebé 700 milions de persones connectades al mes. D’aquests, uns 50 milions al dia arriben a la xarxa des dels Estats Units, un país on el 25% dels ciutadans utilitza l’app de vídeos.

Sense canvis a la resta del món

L’acord amb Oracle no suposa cap canvi als usuaris de la resta del món, sinó que és un contracte que permet a TikTok mantenir la seva activitat al país nord-americà. D’aquesta manera, ByteDance continua amb el control de la resta de països i manté Douyin com a app a la Xina.