YouTube comença a experimentar amb els minijocs

La plataforma audiovisual incorpora Playables, petits videojocs HTML que es poden jugar sense haver-se de descarregar

Redacció

El primer videojoc confirmat dins de Playables és 'Stack Bounce', un títol HTML 5 creat per GameSnacks
El primer videojoc confirmat dins de Playables és 'Stack Bounce', un títol HTML 5 creat per GameSnacks | greenwish _ (Pexels)

Les plataformes audiovisuals tracten d’expandir cada vegada més l’horitzó dels seus continguts, i la interacció és un dels camps amb més potencial. Així almenys ho considera YouTube, que ha anunciat en un comunicat que ha començat a testejar l’ús de petits videojocs integrats dins del reproductor, que es poden jugar tant en la versió mòbil com en la d’escriptori.

La proposta, titulada Playables, es podrà accedir des de la pàgina principal de YouTube i s’executarà des de la mateixa plataforma, sense necessitat de descarregar els jocs per separat. A més, les partides desades es podran gestionar des de l’historial de cerca. De moment, la funcionalitat es troba en fase experimental i només és accessible per un grup seleccionat d’usuaris. El que sí que s’ha confirmat és almenys un dels títols que hi haurà disponibles: Stack Bounce, un minijoc desenvolupat per GameSnacks, plataforma de desenvolupament de videojocs basats en HTML 5 que és propietat de Google.

La nova aposta de Google pels videojocs recorda el fracàs recent que va resultar ser Stadia, el servei de joc en el núvol que va tancar el mes de gener després de poc més de tres anys de servei. En aquest cas, l’acostament és més conservador, però caldrà veure quin és l’abast final de la funcionalitat.

Seguint les petjades de Netflix

El moviment que ara comença a testejar YouTube recorda molt al camí que Netflix va començar a traçar el 2021 amb l’adquisició de Night School Studio, els autors de l’aclamat Oxenfree. Des d’aleshores, la plataforma VOD ha anat fent créixer el seu catàleg de videojocs, fins ara exclusius per la versió mòbil de l’aplicació, però amb la vista posada a poder jugar-los en televisions i ordinadors en un futur pròxim gràcies a les tecnologies cloud. En l’actualitat, Netflix ofereix títols de gran prestigi, com Kentucky Route Zero, Into the Breach, Poinpy, el valencià Moonlighter o el català Cut the Rope.