Google posa fi a Stadia, el seu servei de videojocs al núvol

La plataforma tancarà definitivament el gener de 2023 i oferirà devolucions a tots els seus usuaris

Categories:

Redacció

Google aprofitarà la tecnologia que va desenvolupar per Stadia en serveis com YouTube o Google Play
Google aprofitarà la tecnologia que va desenvolupar per Stadia en serveis com YouTube o Google Play | @GoogleStadia (Twitter)

Google ha anunciat el tancament del seu servei de streaming de videojocs al núvol, Stadia. La multinacional nord-americana pren aquesta decisió gairebé tres anys després del seu llançament, atès que “no ha guanyat la tracció amb els usuaris” que esperaven, segons ha explicat en un comunicat el vicepresident i general manager de la plataforma, Phil Harrison. Els usuaris de Google Stadia podran accedir als seus continguts fins al 18 de gener de 2023, però l’empresa ha comunicat que oferirà devolucions per tot el hardware i els videojocs comprats fins ara.

Estrenada el novembre de 2019, Google Stadia és una plataforma que permet jugar a videojocs des de televisions, mòbils, ordinadors i qualsevol dispositiu amb connexió a internet. La principal característica és que renuncia al hardware específic: només cal comprar el videojoc a la seva botiga virtual o bé subscriure’s a la quota Pro, que costa 9,99 euros i permet jugar en streaming a prop d’una seixantena de videojocs, la majoria d’ells de productores independents. Stadia demana una connexió a internet d’almenys 10 Mbps per poder jugar amb resolucions de 1080 píxels, però els subscriptors Pro poden arribar a gaudir de resolucions 4K. Tanmateix, l’oferta de videojocs que oferia eren títols ja disponibles en altres formats, amb una selecció molt limitada d’obres exclusives. De fet, el videojoc GYLT, creat per la companyia madrilenya Tequila Works, és un dels pocs exponents.

Malgrat que el poc èxit de la plataforma era conegut arreu, la notícia ha sorprès molts desenvolupadors que treballaven en versions dels seus videojocs per a Stadia, com és el cas dels creadors de Tangle Tower o de l’estudi independent Olde Skuul, entre altres. Google ha informat que, malgrat que deixarà d’oferir els serveis de la plataforma, sí que aprofitarà la seva tecnologia per a aplicacions com YouTube, Google Play o en les solucions de realitat augmentada en què treballen, a més a més d’oferir-la a altres empreses. “Mantenim el nostre ferm compromís amb els jocs, i continuarem invertint en noves eines, tecnologies i plataformes que impulsin l'èxit dels desenvolupadors, socis de la indústria, clients i creadors”, ha remarcat Harrison.