Les exportacions catalanes d’alta tecnologia cauen un 3,3% anual

El descens en vendes dels productes farmacèutics no compensa el creixement del 5,3% que experimenten els productes informàtics, electrònics i òptics

Categories:

ACN

Les vendes a la UE creixen un 6,7%, però les de l'agregat de la resta del món cauen un 11,8%
Les vendes a la UE creixen un 6,7%, però les de l'agregat de la resta del món cauen un 11,8% | Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (via ACN)

Les exportacions de productes industrials d'alta tecnologia van baixar un 3,3% durant el segon trimestre en comparació amb el mateix període de fa un any, fins als 3.115,5 milions d'euros, segons les xifres de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). El descens s'atribueix al comportament de les vendes de productes farmacèutics, que van retrocedir un 7,9% interanual. En canvi, les exportacions de productes informàtics, electrònics i òptics van pujar un 5,3%.

Des d’una perspectiva geogràfica, destaquen les vendes a la Unió Europea, que van créixer un 6,7%, mentre que a l'agregat de la resta del món van disminuir un 11,8%. Al seu torn, les importacions d'alta tecnologia també van baixar un 11,8% interanual.

Per nivells, les vendes a l'estranger de productes de nivell mitjà alt es van enfilar fins als 12.833,6 milions d'euros entre maig i juny, un 25,2% interanual més. D'aquesta manera, va ser l'únic nivell que va millorar els registres de fa un any. Per la seva banda, les exportacions de productes de nivell tecnològic mitjà baix van situar-se en 2.804,3 milions d'euros, un 24,7% interanual menys; i les de nivell baix van valorar-se en 6.102,3 milions d'euros, un 0,1% menys que fa un any.

En relació amb les importacions, durant el segon trimestre va destacar el descens de compres de productes metàl·lics en relació amb l'any anterior (-57,7%) i de productes químics (-15,7%). En canvi, les compres de maquinària i vehicles van pujar un 29,9%.