Les exportacions industrials d’alta tecnologia creixen un 26% a Catalunya

Els productes informàtics, electrònics i òptics assoleixen els 674,5 MEUR en vendes durant el primer trimestre de 2023

Categories:

RedaccióACN

La categoria de productes industrials d'alta tecnologia és la que experimenta una variació interanual més elevada en el seu creixement
La categoria de productes industrials d'alta tecnologia és la que experimenta una variació interanual més elevada en el seu creixement | Alexander Dummer (Pexels)

Les exportacions de productes industrials d'alta tecnologia han augmentat un 26,2% interanual durant el primer trimestre de 2023, fins als 3.465,8 milions d'euros, segons ha informat l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Dins d’aquesta categoria, els productes informàtics, electrònics i òptics han venut per valor de 674,5 milions, un 21,7% més, mentre que els productes energètics han assolit un nou rècord amb 2.722,8 milions d'euros, xifra que representa un creixement del 26,1%.

Per la seva banda, les vendes de productes de nivell tecnològic mitjà-alt han arribat als 12.249,3 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any, un 32,6% més. Els materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles han experimentat un creixement notable, del 58,7%, amb unes vendes per valor de 7.138,3 milions. L’increment de vendes dels productes químics ha estat més tímid, amb un 7,8%, i el d'altres productes ha arribat al 9,3%.

Les vendes de productes de nivell tecnològic mitjà-baix han crescut un 5,4%, arribant als 3.478,9 milions d'euros. El grup del cautxú i les matèries plàstiques, productes minerals no-metàl·lics i metal·lúrgia es va mantenir estable, sense creixement ni decreixement, mentre que el de productes metàl·lics va augmentar un 15,1% i els productes de refinació del petroli, vaixells i embarcacions un 10,7%. Finalment, les exportacions de productes de nivell tecnològic baix han augmentat un 11,5% i han assolit un valor de 6.145,9 milions d'euros.