14 pimes turístiques catalanes aconsegueixen una subvenció europea per impulsar la seva digitalització

Les empreses rebran 8.000 euros del projecte Tourbit per automatitzar processos, implantar nous softwares o tirar endavant iniciatives de realitat virtual i criptomonedes

Categories:

Redacció

A Catalunya es van presentar fins a 80 projectes que optaven al finançament del programa europeu
A Catalunya es van presentar fins a 80 projectes que optaven al finançament del programa europeu | Rodrigo Salomon_HC (Pixabay)

Catorze pimes catalanes del sector turístic es beneficiaran d’una subvenció de 8.000 euros cadascuna per tirar endavant projectes relacionats amb la digitalització dels seus serveis. Les ajudes econòmiques provenen del projecte europeu Tourbit, un consorci internacional integrat per entitats de set països que va llençar una convocatòria amb la finalitat de seleccionar una seixantena de projectes empresarials d’innovació digital. 

A més dels diners, les pimes seleccionades obtindran suport tècnic i assessorament, formacions de l’àmbit digital i accés a una comunitat internacional d’innovació turística en línia (TourBIZZ) que fomentarà el networking i l’intercanvi de coneixement entre els diferents actors i experts del sector. Des de Catalunya es van presentar fins a 80 projectes, i les 14 empreses finalment becades rebran els diners (112.000 euros en total) a través de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Iniciatives tecnològiques per fidelitzar

D’entre les iniciatives destaquen la creació d’un assistent basat en intel·ligència artificial per a personalitzar ofertes (Hanaley Tours SL), el desenvolupament de contingut de realitat virtual d’un allotjament rural per a la seva promoció en línia (Casa Guilla, a Tremp), l’impuls d’una criptomoneda utilitzant la tecnologia blockchain amb dues carteres virtuals de valor monetari i donacions (Hotel Muntanya Prullans SL) o la posada en marxa d’un programa de pertinença —basat també blockchain i en els certificats d’articles únics NFT— per millorar la fidelització dels hostes i promoure activitats locals amb xarxes socials, que es compromet a tirar endavant, Sweet Acomodations que ofereix apartaments turístics a Barcelona ciutat i a Lloret de Mar.

El gruix de la resta de propostes estan relacionades amb l’automatització de processos, el màrqueting, la millor presència en línia amb una posada al dia de les webs pròpies i, sobretot, la implantació de softwares CMR. és a dir, la gestió integrada de vendes, màrqueting i atenció al client.