Meta llança una aplicació que crea música amb intel·ligència artificial

L’eina va dirigida a artistes musicals i dissenyadors de so amb l’objectiu d’inspirar en les seves creacions

Categories:

Redacció

A part de generar cançons, AudioCraft compren àudios i pot crear sons de diferent tipologia
A part de generar cançons, AudioCraft compren àudios i pot crear sons de diferent tipologia | Karolina Grabowska (Pexels)

Meta, seguint les passes de Google, ha llançat al mercat AudioCraft, una aplicació que permet crear peces de música de 12 segons a partir d’una descripció de text. Per fer-ho, s’utilitza la intel·ligència artificial (IA) i el públic al qual va dirigit són artistes musicals i dissenyadors de so amb l’objectiu de proporcionar inspiració.

L’eina no només presenta la funcionalitat de generar cançons, sinó que també permet crear sons de diferent tipologia. A més, es presenta en codi obert i de forma gratuïta per a totes aquelles persones que vulguin fer-la servir o crear aplicacions futures. La seva descàrrega està disponible a portals com Hugging Face o GitHub.

El funcionament d’AudioCraft és simple. Els usuaris que vulguin generar un so o música només han d’escriure una breu descripció d’allò que volen obtenir i donar l’ordre de generar. Una altra opció que contempla és la d’afegir un arxiu d’àudio descrivint verbalment allò que es busca i l’eina ho processarà i generarà el contingut.