Meta inclou assistents conversacionals a les seves xarxes socials

La companyia de Mark Zuckerberg incorpora la intel·ligència artificial per recomanar contingut i entretenir els usuaris

Categories:

Redacció

Facebook i Instagram comptaran a partir de setembre amb una nova funcionalitat basada en la IA generativa
Facebook i Instagram comptaran a partir de setembre amb una nova funcionalitat basada en la IA generativa | Kaboompics (Unsplash)

Meta incorporarà a les seves xarxes socials assistents conversacionals basats en intel·ligència artificial (IA). La nova funcionalitat està prevista que estigui disponible pels usuaris de Facebook i Instagram a partir del mes de setembre i l’objectiu que persegueix és el d’implementar una nova forma de buscar contingut, obtenir recomanacions de productes i entretenir.

La tecnologia adoptarà l’estil dels xatbots i serà capaç de respondre preguntes, donar consells i oferir fins a 30 perfils diferents i personalitzats amb els quals es podrà interactuar. Aquestes personalitats, segons ha informat el Financial Times, aniran des d’una persona desconeguda practicant de surf fins al setzè presidents dels Estats Units, Abraham Lincoln.

Els assistents conversacionals, que utilitzaran la IA generativa, també està previst que tinguin presència a les plataformes de missatgeria com Messenger i WhatsApp. Tal com va reconèixer el director executiu de Meta, Mark Zuckerberg, el passat mes de juny; aquest canvi tindrà una mirada transformadora en camps com els negocis i l’atenció al client.

Meta, durant el primer trimestre de 2023, va augmentar la inversió vinculada a la intel·ligència artificial amb l’objectiu d’incorporar-la a tots els seus productes. Avui en dia, ja compta amb la seva pròpia infraestructura basada en un model de llenguatge, anomenat Llama 2, amb més de 65.000 milions de paràmetres.