Spotify apuja els preus de tots els plans

El creixement del cost varia entre un i dos euros en funció de la subscripció

Categories:

Redacció

Spotify aglomera més de 200 milions d'usuaris arreu del món i és l'aplicació a què els espanyols destinen més temps diari
Spotify aglomera més de 200 milions d'usuaris arreu del món i és l'aplicació a què els espanyols destinen més temps diari | Cezar Sampaio (Unsplash)

Després d’anys sense tocar el cost de la seva subscripció, Spotify ha anunciat aquest dilluns la pujada immediata del preu de tots els seus plans a 53 països, entre els quals es troben l’Estat espanyol i Andorra. L’empresa justifica el canvi de les quotes com una necessitat per “continuar innovant” en formats d’àudio i seguir “oferint valor als fans i artistes de la plataforma”, segons expliquen en un comunicat.

El pla més assequible de Spotify, el destinat a estudiants, han pujat un euro, passant a costar 5,99 euros. El mateix ha crescut el cost pel pla individual, que passa dels 9,99 als 10,99 euros mensuals. Per la seva banda, el pla duo, que permet connectar dos comptes, i el familiar, que es pot compartir amb fins a sis persones, han incrementat el cost dos euros, i ara valdran 14,99 i 17,99 euros, respectivament.

En l’actualitat, Spotify és el principal servei de música sota demanda disponible en el mercat, amb més de 200 milions d’usuaris arreu del món. Es tracta de la xarxa social a què més temps destina la societat espanyola segons un estudi d’IAB Spain, amb una hora i 33 minuts diaris de mitjana. L’informe també la situa com a vuitena plataforma amb més usuaris (un 30% dels enquestats) i la tercera millor valorada. El servei suec va redissenyar recentment la seva interfície, amb noves funcionalitats com un recomanador personalitzat a l’estil de TikTok.