Spotify s’inspira en TikTok i prioritza les recomanacions personalitzades

La plataforma musical redissenya la seva interfície per oferir una navegació més visual i vertical

Categories:

Redacció

La plataforma donarà més presència a les recomanacions personalitzades
La plataforma donarà més presència a les recomanacions personalitzades | Spotify

Spotify ha presentat la nova versió de la seva aplicació, la qual destaca per un redisseny íntegre de la interfície d’usuari, que ara es navega de manera més vertical i dona més importància a diversos elements visuals, com les portades dels discs o petits fragments de videoclips o pòdcasts. L’actualització, clarament inspirada en el funcionament de TikTok, també aposta per donar més pes a les recomanacions personalitzades a través de diverses noves funcionalitats.

La motivació d’aquests canvis és intentar facilitar el descobriment de noves cançons i artistes musicals, segons ha explicat el copresident de la companyia sueca, Gustav Söderström: “El món avui ens empeny cap a milions de direccions diferents, així que la cosa més important que podem fer a Spotify és reduir la distància entre l’art i la gent que el gaudeix… O que el gaudirà tan bon punt el descobreixi”. En aquest sentit, la pantalla d’inici combinarà els accessos directes i les cançons escoltades recentment amb recomanacions basades en l’historial de reproducció, els gèneres més escoltats i altres variables, que s’aniran mostrant en diversos formats. Aquesta estructura s’aplicarà tant a la pàgina principal com a les tres subseccions de format (música, pòdcasts i audiollibres), que es mantindran.

Juntament amb el redisseny de la interfície, Spotify ha anunciat diverses noves funcionalitats. La més destacada és la que han anomenat DJ, una guia personalitzada basada en intel·ligència artificial que reprodueix automàticament les cançons que creu que poden agradar a l’usuari. Aquesta característica es troba actualment en fase beta, només disponible per als usuaris prèmium dels Estats Units i del Canadà, però s’anirà estenent a la resta del món amb el temps. D’altra banda, la plataforma també ha habilitat la reproducció automàtica en l’àmbit dels pòdcasts (fins ara, només estava disponible per la música).