TEAppAutism, l’aplicació catalana que millora la comunicació amb persones autistes

La plataforma està dirigida a familiars, amics i educadors que es relacionen amb nens o adults amb TEA

Redacció

L’eina ha estat desenvolupada per la Universitat Oberta de Catalunya i l’Hospital Universitari Parc Taulí
L’eina ha estat desenvolupada per la Universitat Oberta de Catalunya i l’Hospital Universitari Parc Taulí | Alireza Attari (Unsplash)

Millorar la comunicació amb les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA) ara és possible a través de l’aplicació TEAppAutism. Aquesta eina per a dispositius mòbils presenta informacions d’utilitat a través de vídeos de professionals i està adreçada a familiars, amics i educadors que es relacionen amb nens o adults amb aquest trastorn en un entorn educatiu, sanitari o laboral.

La plataforma, que ja es troba disponible per a dispositius iOS i Android, ha estat creada conjuntament per investigadors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i de l’Hospital Universitari Parc Taulí. El contingut que es presenta s’ha basat en l’experiència clínica de professionals que treballen diàriament amb afectats d’aquest trastorn del neurodesenvolupament.

A partir d’estudis realitzats pels integrants del projecte, s’ha arribat a la conclusió que l’entrenament d’habilitats socials és molt beneficiós per les persones que pateixen TEA per combatre les dificultats en la comunicació i la interacció. A més, ajuda a reduir els comportaments repetitius i permet millorar l’eficàcia d’altres teràpies com la integració sensorial o la cognitiva conductual.