La Generalitat inverteix 19,5 MEUR en la xarxa de fibra òptica de les comarques gironines

El Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública preveu ampliar la infraestructura amb 357 nous quilòmetres

Categories:

Redacció

| ACN

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha anunciat una inversió de 19,5 milons d’euros per al desplegament de 357 quilòmetres més de la xarxa pública de fibra òptica a les comarques gironines. Les obres, que s’acabaran el 2021, dotaran de connexió a una població total de 129.469 habitants de 63 municipis.

L’acord signat entre el conseller i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, preveu la instal·lació de tubs de fibra òptica en les carreteres i vies verdes que són de la seva titularitat i la Generalitat en farà l’estesa del cable i el manteniment.

“La signatura d’aquest conveni entre el Govern i la Diputació de Girona és una eina cabdal per accelerar el desplegament de la xarxa de fibra òptica”, ha explicat el conseller Puigneró. Una afirmació ratificada per Noguer, qui ha assegurat que l’objectiu principal és que “els 221 municipis de les comarques gironines estiguin connectats a la xarxa de fibra òptica el 2023”. “L’assoliment d’aquesta fita ens ajudarà a posicionar la demarcació com un autèntic territori tecnològic”, ha afegit.

Etiquetes