La UdG acull les principals jornades sobre geotecnologies lliures de l’Estat espanyol

L’esdeveniment reunirà gairebé 200 professionals del sector i oferirà conferències divulgatives i tallers sobre programari i aplicacions

Categories:

Redacció

Les Jornades SIG Lliure donaran a conèixer diversos projectes innovadors que fan servir geotecnologies lliures
Les Jornades SIG Lliure donaran a conèixer diversos projectes innovadors que fan servir geotecnologies lliures | ThisisEngineering RAEng (Unsplash)

La Universitat de Girona (UdG) concentrarà els dies 14 i 15 de juny prop de 200 professionals de l’Estat espanyol en les Jornades SIG Lliure, que celebren la 16a edició. Enguany, aquestes tenen com a finalitat compartir i intercanviar coneixements relacionats amb les geotecnologies lliures i la ciència de dades espacials.

Durant dos dies, al campus universitari ubicat al Barri Vell tindran lloc més de 40 sessions on es tractaran temàtiques de gran diversitat com l’anàlisi espacial, la visualització de dades, el desenvolupament de programari i aplicacions, el mapatge web, l’observació de la terra o la geoestadística.

El tret de sortida es donarà amb la ponència plenària del climatòleg i investigador Dominic Royé, que alhora és el responsable de ciència de dades de la Fundació per la Investigació del Clima (FIC). La seva conferència se centrarà en els sistemes d’informació geogràfica amb programari R, especialitzats en l’anàlisi estadística, i les perspectives d’open data i open software.

Segons han anunciat els organitzadors, un total de 19 d’aquestes sessions divulgatives tindran una durada de mitja hora i faran èmfasi en el procés de resolució dels projectes i les solucions adoptades, més que en els resultats. Els professionals i divulgadors que participin en aquestes conferències abordaran temes com les ciutats intel·ligents, els atles interactius, els mapes web o l’agricultura comunitària.

Com a gran novetat, s’oferiran les anomenades LightiningTalks, sessions ràpides i dinàmiques que parlaran de projectes innovadors que utilitzen geotecnologies lliures. També es duran a terme tallers pràctics i participatius, un total de vuit, que tenen com a objectiu ampliar coneixements sobre programes com Elastisearch, Python, QGIS i OpenDroneMap.