Girona acollirà la primera Fira del Talent TIC

L’AENTEG aposta pel format ‘speed dating’ perquè les companyies puguin explicar a alumnes d’universitat i FP els perfils tecnològics que busquen

Categories:

Redacció

La fira se celebrarà el 31 de maig a l'Institut Montilivi de Girona
La fira se celebrarà el 31 de maig a l'Institut Montilivi de Girona | ThisisEngineering RAEng (Unsplash)

L’Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) ha anunciat aquest dimecres la celebració de la primera Fira del Talent TIC de Girona, un esdeveniment que busca posar en contacte les companyies tecnològiques amb els alumnes d’últim curs de formació professional i d’universitat. La cita tindrà lloc el dimecres 31 de maig a l’Institut Montilivi de 10 a 12 del matí.

Segons explica l’AENTEG en una nota de premsa, la fira apostarà pel format speed dating, en el qual les empreses podran explicar quins perfils professionals estan cercant davant dels estudiants que assisteixin. L’acte no està limitat als alumnes de graus universitaris i formació professional, sinó que també està obert a estudiants d'acadèmies amb formacions no reglades de l'àmbit tecnològic. L’organització es pren aquesta primera edició com una prova de format, amb la intenció de polir-la de cara a futures edicions, que se celebraran en altres centres de formació professional de la vegueria de manera anual.

La Fira del Talent TIC és una resposta a una de les principals preocupacions del sector: la dificultat per trobar talent. D’acord amb el darrer Baròmetre del Cercle Tecnològic, la manca de professionals qualificats és la principal preocupació del 52,1% empreses catalanes, una situació que creuen que afecta de manera “intensa i preocupant” a la indústria.